Ruokakulttuurien hämmennystä aiheuttavia erikoisuuksia

By in
No comments

Samalla, kun jokaisessa maassa on omanlaisensa ruokakulttuuri, maahan matkustavalle saattaa tulla suurena yllätyksenä erilaiset ruoat ja annokset, joita omassa maassa ei luokitella edes syötäväksi. Kulttuureissa nautittavien ruokien erilaisuus on todellisuudessa rikkaus, jota tulisi hyödyntää ennakkoluulottomasti tai ainakin kokeilla avoimin mielin kerran elämässään. Niitä on eri puolilla maailmaa todella monenlaisia, jolloin avaramielinen matkaaja voi saada ikimuistoisen elämyksen muiden matkakokemustensa lisäksi.

Thaimaan superfoodia

Perinteisten riisiruokien lisäksi Thaimaassa syödään yleisesti eurooppalaisittain varsin erikoisia välipaloja, sillä paikallisilla toreilla ja kioskeissa myydään laaja valikoima erilaisia hyönteisiä pienistä heinäsirkoista aina suuriin torakoihin, toukkiin ja kuoriaisiin saakka. Vaikka maku saattaisi ajatuksena tuntua vastenmieliseltä, paistetut voimakkaasti maustetut rapeat hyönteiset ovat maukkaita ja sisältävät paljon terveellisiä proteiineja.

Espanjan etanakeitto

Suomalainen näkee etanoita lähinnä luonnossa kosteina kesäaamuina, mutta Espanjassa pienten kotiloiden täyttämä kirkas etanakeitto on lasten ja aikuisten suurta herkkua. Maukkaassa liemessä uitetut etanat poimitaan keitosta usein käsin ja imetään kotilo puhtaaksi. Pehmeät pienet etanat sulavat suussa, minkä jälkeen keitto juodaan lopulta erikseen.

Vietnamin keitetty ankanmuna

Pehmeisiin keitettyihin kananmuniin tottunut voi yllättyä syödessään aasialaisella torilla ankan munia. Ne ovat erikoisia siksi, että munan sisältö, pieni ankanpoikanen on jo hedelmöittynyt, jolloin munan sisällä on pieni ankan sikiö, joka keitetään sellaisenaan juuri ennen sen kuoriutumista. Tavallisesti muna syödään sellaisenaan juuri keitettynä.