Ruokarytmillä on merkitystä

By in
No comments

Moni laihduttaja tai ihannekuntoon itseään tavoitteleva ei välttämättä ole tietoinen siitä, miten elimistömme toimii ruokaa varastoidessaan ja energiaa polttaessaan. Moni laihduttaja saattaa ajatella, että jättämällä aamiaisen syömättä ja jatkamalla lounaan jälkeen iltaan asti ilman välipaloja, kiloja alkaa tippua itsestään. Vaikka ruoan määrä vaikuttaa loogisesti suhteessa siihen, kuinka paljon ihminen lihoo tai laihtuu, merkitystä on myös sillä, kuinka usein ihminen syö ja miten hän ylläpitää ruoansulatuselimistönsä toimintaa aktiivisena.

Aamupala on päivän tärkein ateria

Siksi on erittäin tärkeää, että jokainen aamu aloitetaan aamupalalla, jolloin saadaan ruoansulatuselimistö heräilemään ja toimimaan. Elimistö alkaa polttaa energiaa päivän tapahtumia varten ja energiataso pysyy aktiivisena, eikä ihminen väsähdä aamupäivän vaihtuessa iltapäiväksi. Aamupala onkin koko päivän tärkein ateria.

Pidä ruoansulatuselimistö aktiivisena

Voidakseen jaksaa aktiivisena koko päivän ja välttää energiatason tarpeetonta laskua, ihmisen tulee syödä usein päivän aikana. Sopiva aika välipalojen ja annosten välillä on kolme tuntia, koska silloin ruoansulatus pysyy aktiivisena ja polttaa ravintoaineita energiaksi kehon tarpeisiin ilman katkoksia. Ruoan terveellisyyteen tulee kiinnittää huomiota, sillä epäterveelliset välipalat eivät edistä oikeanlaista ruoansulatusta. Pääruokien välissä onkin hyvä syödä esimerkiksi hedelmiä tai pähkinöitä. Ruoansulatuksen ja jaksamisen kannalta tärkeää on myös riittävän nesteen saaminen. Aikuisen ihmisen tulisi juoda painostaan riippuen 2-3 litraa vettä päivittäin.